Dekaler visar vart hunden välkomnas in


Många krogägare har efterfrågat en dekal till sin entrédörr för att skapa tydlighet kring vart gäster får ta med hunden in respektive vart gäster INTE får ta med hunden in på krogen. 

Gröna-tassen-dekalen

Tusentals “gröna-tassen-dekaler” har skickats ut kostnadsfritt sedan 2016 till krogägare som tydligt ville visa sina gäster att här är hunden välkommen in i lokalerna. Anledningarna till den starka efterfrågan på en entrédekal har varit att man vill underlätta för alla sina gäster genom att vara tydlig med vart man står i sin hundvänlighet – inte enbart för gäster med hund och gäster med ledarhundar utan även för till exempel hundallergiska och hundrädda gäster.

Gäster på krogen vill känna trygghet och undvika obehag

Vårt huvudsyfte med dekalerna är att förtydliga vart man som gäst med hund får ta med hunden in i lokalerna genom att presentera en tydlig symbol och en vägledning till hemsidan tamedhunden.se eller bringthedog.se i dekalerna där man kan hitta, utforska och samla ställen som välkomnar en in med hunden. Det blir väldigt tryggt för gäster med hund att se gröna-tassen-dekalen på en entré för då vet de att här kan de gå in och känna sig varmt välkomna. Dekalerna har visat sig vara väldigt uppskattade av andra gäster också genom åren. Människor med ledarhundar uppskattar att veta vart de är extra varmt välkomna, människor som älskar hundar men inte har någon egen hund uppskattar när de vet vart de kan gå för att träffa hundar på ställena, hundrädda och hundallergiska uppskattar att veta vart det kan finnas hundar och vart de tryggt kan gå in utan rädsla för att träffa på en hund. Med en hundförbud-dekal blir det möjligt för dem att undvika ställen med hundar och slippa uppleva obehag samtidigt som man hjälper gäster med hund att hitta hundvänliga alternativ att gå till.

Tipsa om ditt hundvänliga ställe

Om ditt ställe inte finns med än i Hundvänliga Guidens appar tamedhunden och bringthedog och du uppfyller kriterierna att du välkomna gäster med hund in i lokalerna och att ditt ställe hör till någon av de fyra kategorierna; Hotell & Boenden, Barer & Pubar, Restauranger eller Kaféer kan du tipsa oss här så fyller vi på med info och listar ditt ställe kostnadsfritt i guiden: https://tamedhunden.se/#!add

För krogägare som välkomnar hunden in

Krogägare som välkomnar gäster med hund in i lokalerna och vill signalera grönt ljus kan använda gröna-tassen-dekalen på sin entrédörr utan kostnad.

Gröna-tassen-dekalen signalerar grönt ljus för att ta med hunden in i lokalerna på krogen.

Hämta, skriv ut & sätt upp gröna-tassen dekalen på entrén

Du kan hämta gröna-tassen-dekalen för utskrift på svenska och/eller engelska och sätta upp den på din dörrentré på egen hand nedan.

Vill du ha en högupplöst dekalbild för utskrift? Mejla till info@tamedhunden.se och fyll i “Högupplöst grön tass” + “svenska” eller “engelska” i mejlets ämnesrad så mejlar vi en högupplöst gröna-tassen-dekal på svenska/engelska för utskrift till dig att sätta upp på din dörrentré.

Beställ kostnadsfriA klisterdekaler till entrén

Det går också bra att beställa en klisterdekal kostnadsfritt av oss och få den skickad i ett kuvert till din postadress utan kostnad. Meddela om du vill ha dekalen på svenska och/eller engelska i din beställning. Beställ gröna-tassen-klisterdekalen här: https://tamedhunden.se/#!sticker_form 

Visa din hundvänlighet på din hemsida med dekalen

Hämta gröna-tassen-dekalen för att länka den från din krogs hemsida till din listningssida i Hundvänliga Guidens appar tamedhunden och bringthedog där gäster med hund kan läsa relevant info om vad de kan förvänta sig när de besöker ert hundvänliga ställe, tex vilken särskild service som ni erbjuder till gäster med hund. Mejla till veronica@tamedhunden.se om du vill ha hjälp med bild och länkning.

Hundförbud med vägledning till hundvänliga alternativ

Numera finns det även en hundförbud-dekal som riktar sig till krogägare som INTE välkomnar gäster med hund in i lokalerna. Denna hundförbud-dekal skiljer sig lite från andra hundförbud-dekaler eftersom denna har en vägledning till tamedhunden.se där gäster med hund kan hitta hundvänliga ställen att besöka som ett alternativ.

Hundförbud-dekalen med svensk vägledning till hundvänliga alternativ på tamedhunden.se för gäster med hund

Krogägare som INTE välkomnar gäster med hund in i lokalerna och vill förtydliga detta med en hundförbud-dekal på dörrentrén kan skriva ut hundförbud-dekalen utan kostnad.

Hundförbud-dekalen med en engelsk vägledning till bringthedog.se för att hitta alternativ att besöka för gäster med hund.

Alternativt kan krogägare beställa hundförbud-klisterdekalen kostnadsfritt av Hundvänliga Guiden genom att mejla till: info@tamedhunden.se Meddela namn på din krog, dekaltyp (gröna-tassen eller hundförbud), antal dekaler, postadress och om du vill ha dekalen på svenska och/eller engelska i mejlet så skickar vi utan kostnad, tack!

Synpunkter från krögare

Krögare är välkomna att höra av sig till oss på mejlen: info@tamedhunden.se med synpunkter på hundförbud-dekalen eller gröna-tassen-dekalen i syfte att förbättra dem och underlätta för gästerna.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s